04101 / 22 60 opan@mail.bg

ОБЩИНА ОПАН НАГРАДИ СВОИТЕ СИНОВЕ И ДЪЩЕРИ!

Днес е щастлив Ден за Община Опан! Днес на християнския празник „Свети Дух“, се отбелязва началото на Божието служение и проповядване на Божието слово, като източник на мъдрост и всеотдайност в името на Бог. Днес на този ден за първи път в новата история на общината, Община Опан награждава своите синове и дъщери.

Нашите изявени личности:

 Христо Маринов - световен и европейски шампион по борба, награден със вписване в „Почетната книга на община Опан“ и „Грамота за заслуги към община Опан“ в областта на спорта.

Георги Янев - литературен критик и писател, награден със „Грамота за заслуги към община Опан“ в областта на литературата, културата и образованието.

Минка Радева - дългогодишен учител и общественик, допринесли със своя труд прослава на общината, наградена със „Грамота за заслуги към община Опан“ в областта на образованието, изграждане на гражданско общество и възраждането на историческата памет.

 Уважаеми Лауреати! Община Опан вече не е само географско понятие, тя чрез Вас и вашия целенасочен и упорит труд в името на каузата в която работите е източник на прослава по света на нашата родина България. Тя, чрез Вас - нейните потомци заема и своето достойно място в областта на литературата, историята, поезията, културата и обществената дейност. Много хора жители или със житейски корени от общината от миналото до сега, са дали своя принос в редица сфери на обществено-икономическия живот на страната, голяма част от тях вече не са и сред живите, но ние сегашното поколение на малка част от тях знаем и помним имената и това което са дали за обществото. Затова, чрез Вас скъпи приятели, чрез нашите скромни награди, които получихте искаме да кажем, че повече никой в тази община, допринесъл със своя труд в областта в която твори, няма повече да бъде забравен и нека тези, които не са вече между нас ни извинят за това, че не са получили нашата признателност.

Уважаеми дами и господа! Приятели! Човек може да получи признанието на целият свят, но ако не получи признателност от своя род и местото в което е роден и където са житейските му корени, то неговата душа си остава празна. Човек в своя живот обикаля много места по света, но нито едно от тях не е по-топло от бащиното огнище. Нито едно от тях няма тази притегателна сила, която да те кара да са завръщаш винаги там, откъдето са ти корените. А нашите корени са там, където са костите на нашите деди. Да това е силата на духа, на „Светия дух“- животворящият огън на любовта, признателността и човешките добродетели.

           Скъпи Христо, Гошо и Минке, ние се гордеем с Вас и приемете от жителите на община Опан и от мен в качеството ми на кмет на Община Опан, нашето „Благодаря“ за това което сте направили за нас и обществото и нека Бог Ви, благослови!

OPAC OK Solvit Дискриминация